Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής


Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα τη Δωροδοκία και Δωροληψία στην Υγεία θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου στις 12.30 στην Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής.
Στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας έρχεται να προστεθεί και ένα ακόμη που κατά καιρούς έχει απασχολήσει δημοσιογράφους, γιατρούς, οικονομολόγους, νομικούς, πολιτικούς και κυρίως τον κάθε πολίτη στην καθημερινότητά του.
Άτυπες πληρωμές φαίνονται ότι γίνονται συνήθως για την απόκτηση πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, την παράκαμψη της λίστας αναμονής και την εξασφάλιση περίθαλψης από συγκεκριμένο ειδικό γιατρό.
Μεγάλη κλίμακα του προβλήματος αφορά και το κράτος και τη σχέση του με τις προμήθειες φαρμακευτικών υλικών ως και εν γένει υγειονομικών υλικών.
Η διαφθορά αυτή καθ’ εαυτή, έχει ηθική διάσταση και οδηγεί σε μιασειρά ποινικών αδικημάτων όπως η δωροδοκία, η απάτη, η απιστία και η παράβαση καθήκοντος.
Ποιοι όμως είναι οι παράγοντες που ενισχύουν τη διαπλοκή με οικονομικό όφελος για κάποιους και με μεγάλο κόστος για το δημόσιο τομέα και τους Πολίτες;
Όλα αυτά και πολύ περισσότερα θα συζητηθούν στην ημερίδα που αξίζει να παρακολουθήσουμε γιατί η υγεία μας αφορά όλους!
Ελληνική Εταιρεία Αναπαραγωγικής Ιατρικής (Ε.Ε.Α.Ι.)
Παπανικολή10, 15232 Χαλάνδρι
Τηλ: 210 6800525, e-mail: info@eeai.gr, web site: www.eeai.gr


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/337709-elliniki-etaireia-anaparagogikis-iatrikis-imerida-me-thema-ti-dorodokia-kai-dorolipsia-stin-ygeia#ixzz3u1K24oAg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου